Lichtjesavond
zaterdag 28 oktober 2023

Stageheat Vuurshow
Tegen dit sprookjesachtige decor voeren de vuurartiesten van Stageheat een spectaculaire vuurshow op met adembenemende vuuracts. Je ziet vuurballen die rondgeslingerd worden aan kettingen, vuurzwaarden met slepende lange vlammen, vuurfonteinen die metershoog de lucht in gaan, vuurwaaiers en nog veel meer. De show, een uniek schouwspel met muziek en waanzinnige choreografie, vindt plaats op het terrein van het museum en wordt tussen 18 en 22 uur driemaal opgevoerd. Kom kijken en geniet van dit entertainment op hoog niveau!

Het museum is onder stoom, de machines draaien. Ook buiten in de machinetuin worden enkele machines onder stoom gebracht en hoor je het geknars van de draaiende emmers van de met honderden lampjes verlichte baggermolen al van ver. In het feestelijk verlichte museumdepot staat de warme chocomel en glühwein klaar. Na Lichtjesavond sluit het museum tijdelijk de deuren om met de kerstvakantie weer open te gaan voor bezoekers.

Parkeren
Wij verzoeken u vanavond te parkeren op het terrein bij het Regatta Centrum. Vanaf hier kunt u gebruik maken van de gratis Citytours pendeldienst die op en neer rijdt tussen het museum en de opstapplaats aan de zuidkant van het parkeerterrein.

Nederlands Stoommachinemuseum, Oosterdijk 4 in Medemblik, tel: 0227 544732, www.stoommachinemuseum.nl. Openingstijden Lichtjesavond: 18.00 tot 22.00 uur. Toegangsprijzen: kinderen 5 tot 12 jaar € 6,-. Vanaf 13 jaar en volwassenen € 9,-. Museumkaarthouders gratis.

Reacties